6.6.2013

Pehmusteet tuoleille.

On mennyt jo puoli vuotta siitä, kun viimeksi tänne aikaansaannoksiani päivittelin. Innostusta ohjaustoiminnan opiskeluun on riittänyt paljon ja kädentaitokurssit koulussa on tulleet hyvin hoidetuiksi, mutta koulun ulkopuoliset projekteja ei vaan ole syntynyt. Tuntuu,että omalla asunnolla tehdyt käsityöprojektit ovat loppuneet kuin seinään.

Yhtenä keskeisenä syynä voisin mainita entisen asunnon. Voisiko sanoa, että se tappoi kyllä tekemisen halun. Asunto ei tarjonnut tarpeeksi tilaa tehdä juuri korttia suurempaa projektia. Lisäksi kun jotain halusi ryhtyä tekemään, oli välineet ja materiaalit niin huonosti saatavilla. Kaappeja penkoessa ja välineitä ympäri asuntoa hakiessa innostus lopahtaa helposti.

Tilaongelmaan tuli onneksi ratkaisu muuton myötä. Uudessa asunnossa pystyin varastoimaan materiaalit niin, että ne ovat helposti löydettävissä ja otettavissa. Ihanaa, ettei se tarvitsemani laatikko ole tällä kertaa vaatekapin yläkaapissa toisen laatikon alla. Ainakin itselleni on tärkeää, että materiaali on helposti nähtävissä, jotta siitä voi inspiroitua tekemään. Olin vanhassa asunnossa varastoinut materiaalit hätäisesti erilaisiin laatikohin huomioimatta sitä, että en tule niiden sisältöä muistamaan hetken päästä. Materiaalit vain lojuivat laatikoissaan odottaen, että joku tarttuisi niihin ja tekisi jotain.

Kun olimme asettuneet uuteen asuntoon, päätin että otan selvää, millaisia ihanuuksia olinkaan materiaalilaatikoihin varastoinut. Mm. kangasvaraston inventaarion ansioista pääsin vihdoin selville siitä, mitä kaikkea nuo muoviset smartstoret oikein sisälleen kätkevät.

Siitä se idea sitten lähti... valmiina olleista materiaaleista. Yhden illan projektina toteutin tuolinpäälliset.

Hyvin yksinkertainen ompelutyö, joka tekeminen tuotti niin paljon iloa. Ihanaa, kun on tilaa nostaa ompelukone pöydälle ja tehdä! Onneksi kaikki materiaalihan minulla oli jo valmiina, kun innostus 20:00 aikaan illalla iski.Materiaalina:
-Pellavakangas
-Pitsiliina
-Vahvaa pitsiä
-Fleece-kangas

Nopea mittaus tuolin istuinlevystä kaavoja varten ja eikun kangasta leikkaamaan. Pitsiliinan olin ostanut varmaan viime kesänä kirpputorilta ja vihdoin sain sen käytettyä johonkin hyödylliseen. Tuolinpäällysten sisälle ujutin räiskyvän väristä fleece-kangasta. Eihän se väri tuolla sisällä mitään haittaa ja sainpas hyödynnetyksi kangasta, joka on pyörinyt minulla jo kauan.

Ompelin vahvaa pitsiä pehmukkeen kiinnitysnaruiksi. Tuo pitsi on myös löytö kirpputorilta. Harmittaa kyllä, etten ostanut useampaa rullaa, sillä toimii todella hienosti tuollaisessakin käyttötarkoituksessa :)
1 kommentti: