6.6.2013

Hyötykasvit parvekkeella

En ole pitänyt itseäni koskaan minään multasormena, mutta uusi asunto tarjosi oivan mahdollisuuden aloittaa parvekeviljely! Tällainen pienimuotoinen viljely vaikutti ihan kivalta idealta, kun kokemusta kasvien kasvattamisesta ei juuri ole. En muutenkaan ole kukkien ylin ystävä, joten hyötypuutarhaa parvekkeella voisi kokeilla...

Yrttitaimet kävin ostamassa läheisestä ekomarketista, amppelitomaatin sitten hiukan kauempaa. Tavallisesta ruokakaupasta hedelmä/vihannesosastolta ostetut tilli ja ruohosipuli päätyivätä myös parvekkeelle isompiin ruukuihin ja uuteen multaan, ihan kokeilun vuoksi. Tarkoitus oli katsoa, kuinka lähtevät ruuanlaiton vuoksi kynityt kasvit virkoamaan. Miksipä heittäisin ruukullisia kasveja menemään...



Salaatin päätin kuitenkin kasvattaa ihan siemenestä saakka. Vielpä kun löysin hyvän tarjouksen siemenistä: 2 pss yhden hinnalla!



Jääkaapista löytyi parin päivän päästä taimien istuttamisesta kaksi hyvin itänyttä perunaa. Kerta tässä kokeillaan parvekeviljelyä, niin miksipä en laittaisi kokeilumielessä paria perunaa kasvamaan ämpäriin? Netistä hieman infoa ja potut ämpäriin itämään.



Empä olisi uskonut, että hyötypuutarha toisi näin paljon iloisia aamuja, kun huomaan kasvien kasvaneen. Minä niin odotan sitä päivää, kun saan nostaa ämpäriperunat mullasta ja napsia naamaan kera sillin ja sipulivoikastikkeen! :)

2 kommenttia: